Field Visit-1 (Load carrying Device)

May 21, 2018

Field Visit – 1

We have visited a construction site near our hostel. We have observed different types of work there. We have also asked a lot of questions and experienced their work.

Observations:

On the construction site, many people were working, some of them were laborers and some of them were a constructor. A Bunch of bricks was kept on one side and laborers were carrying 12-16 bricks on the head and transferring from one place to another. Some of the laborers were preparing the MORTAR and also transferring from one place to another.

 

                             A girl is carrying a load of around 40kg.

 

For the shorter distance, they were just throwing two bricks from one place to another at a time.

There are three stages of transferring bricks from one place to another.

1.      Loading

2.      Unloading

3.      Carrying

 

Pros and cons in loading and unloading

   Loading and unloading the bricks one by one.

         Pros: Bricks do not break

         Cons: Time taking

   Loading and unloading all the bricks simultaneously.

         Pros: Less time taking

Cons: Bricks break

 

They were using wooden plate and clothes to support the load on their head. They were easily able to balance without holding the support. They were doing all this in very hot climate. They have made a tent and they were living there. They were using soil made bricks.

 

 

 

Conversation with Khushbu:

 

1.      What’s your name?

Ans.: Khushbu

 

2.      What’s your age?

Ans.: 16

 

3.      Where are you from?

Ans.: Dungarpur (Rajasthan)

 

4.      What is your working time?

Ans.: 08:00 AM to 06:00 PM and Break: 01:00 PM to 02:00 PM

 

5.      Are you studying?

Ans.: Yes, I am studying in class 8 and In holiday, I use to work.

 

6.      What is your daily income?

Ans.: Rs. 300

 

7.      How many bricks you usually carry?

Ans.: 12-16

 

8.      Daily, how many bricks you transfer?

Ans.: 3000 bricks (250 times)

 

9.      What is the weight of a brick?

Ans.: 3-3.5 kg

 

10.  What is the weight of Mortar?

Ans.: 10-15 kg

 

11.  Where do you get more pain in your body?

Ans.: Entire body is paining especially in the head and the shoulder.

 

12.  Why are not wearing the slippers?

Ans.:  It’s my habit.

 

13.  Why are you not wearing any gloves?

Ans.: It’s my habit, I use oil to reduce the burning in hand.

 

14.  Do you ever have any injuries?

Ans.: Sometimes, I get injured but not very serious.

 

Our Experience:

 

Some of us also experienced by carrying the load. It is very difficult to do.

 

 

 

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Featured Posts

Summer School in News

June 7, 2018

1/5
Please reload

Recent Posts