Field Visit - 2(Load Carrying device)

May 21, 2018

We have visited a construction site near SRISTI office. They were using cement made bricks whose weight was more than the previous one. Most of the workers were from Rajasthan. Both men and women were the workers. Children of age 16-18 yrs. were also working. There were the women whose children were playing. They were using MORTAR and Bricks to construct the wall and building. Men were preparing MORTAR and transferring from one position to another. They were transferring the steel bars from the ground to top using the lifting machine. 

Dimensions :    Length = 22 cm

                          Height = 8 cm

                          Width = 10cm

 

Conversation with Sonam :

 

1.      What is your name?

Ans.: Suman

 

2.      Where are you from?

Ans.: Dungarpur (Rajasthan)

 

3.      What is your age?

Ans.: 15

 

4.      Are you staying here alone?

Ans.: No, My sister is staying along with me.

 

5.      Would you like to share about your family?

Ans.: Yes, I don’t have a father, My mother is a housewife. I have one sister elder to me and she is working with me.

 

6.      Are you studying?

Ans.: Yes, I am studying in class 9th in my village.

 

7.      Why are you working here?

Ans.: My financial condition is very bad and I got one month holiday that’s why I am working here.

 

8.      Do you want to study more?

Ans.: Yes.

 

9.      Are you playing in the school?

Ans.: Yes, Kho-Kho.

 

10.  What’s you daily income?

Ans.: Rs. 275.

 

11.  How many months will you work here?

Ans.: My holiday is going on so, I came here and  I will work for one month then again I will go to my village.

 

12.  Where do you get more pain during carrying the load?  

 Ans.: Both on the hand and shoulder.

 

13.  How much load you can carry?

Ans.: Maximum around 50kg.

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Featured Posts

Summer School in News

June 7, 2018

1/5
Please reload

Recent Posts
Please reload

Archive